20 Temmuz 2013 Cumartesi

Minecraft'ta madenciligin altin kurallari





Minecraft'ta  elmas.altin veya redstone bulmakta zorlaniyormusunuz? bu basit kurallarin isinizi biraz olsun kolaylastircagini umuyorum.

        1.Kural:Minecraft'ta kazarak altin,elmas veya redstone bulmak oldukca zordur.Oncelikle size bir magra lazimdir magralar gitgide derine inen karanlik ve karmasik yerlerdir fakat redstone,elmas veya altin bulma sansinizin en yuksek oldugu yerlerdir.Peki bir magra nasil bulunur?magra bulabilmek icin oncellikle tum haritada soyle bir tur atmaniz gerekir.tum haritayi gezerken icerisi karanlik olan ve gitgide derine inen magaralar mutlaka dikkattinizi ceker(tum magralar olmasada) bu yeri bir sekilde isaretleyin ve diger kurali uygulayin.
                                                               siradan birer magra girisi


                2.Kural:Elmas,altin veya redstone genellikle ulasilmasi zor yerlerde bulunurlar bunun icin magranin derinlere dogru inmeniz gerekir.Derinlere dogru inerken ise karnlikta kalcak,canavarlarla karsilasicak ve ac kalacaksiniz.Bunun icin yaniniza tourch(mesale),zirh,kilic,ok ve yeteri kadar yiyecek almlisiniz(Eger elmas.altin veya restone bulmak istiyorsaniz magralarda uzun vakit gecireceksinizdir bu yuzdende yiyecege ihtiyaciniz olcak)
               3.Kural:Buldugunuz madenleri kaziyip almak icin kazmaya ihtiyaciniz olcak peki en dogru kazma hangisi bence demir kazma cunku demirin bulunmasi hem kolay hem de tum madenleri kaziyip alabilirsiniz bu yuzden sakin altin kazma almayin cunku altin kazma ile elmasi kirip alamazsiniz boylece tum emeginiz bosa gitmis olur.
               4.Kural:Elmas,altin ve redstone'nun genellikle ulasilmasi  zor yerlerde oldugunu 2.kuralda soylemistik peki bunlar nasil yerler?  asagidaki resimlerde goreceksiniz
                                                                       Resim1
                                                                        Resim2
bunlara ulasabilmek icin oncelikle resim1deki gibi suyun ciktigi yer(sag tarafta)i bir block ile kapatin cunku akan su direkt sizi lava goturecek ayrica altini kazmanizi epey zorlastircak. Akan suyun ciktigi yeri kapattiginizda ise su kesilip kisa surede  yok olacaktir.Peki lavadada ayni sey gecerli mi?(resim2)lavlarin cogunlukla aktigi bir yer olamaz aktigi bir yer olsada orayi bir block ile kapattinizmi(tahta haric)lav tamamiylen yok olmayabilir bunun icin ustunu dirt gibi blocklarla ortun bu bloklari kirdiginizda lav yok olmus olur bunlarin yaninda asla kazdiginiz yerin  ustunde durmayin cunku yuksekten asaga dusebilir yada bir lavin icine dusebilirsiniz ayrica bir tavsiye daha tourchlerinizi ne kadar duzenli yerlestirirseniz donus yolunu bulmaniz o kadar kolay olur.
                Not:Umarim size azicik olsun yardimim dokunmustur.Artik tek ihtiyaciniz olan biraz sans belkide elmas,altin yada redstone'u resim1 veya resim2den daha kolay bir yerde bulursunuz(bu cok derinlere inmiyeceginiz anlamina gelmez) BOLSANS!!

   

                                            YORUM VE SORULARINIZI BEKLIYORUM!!!!!








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...